به گزارش خبرنگار مهر دکتر حسین سالار آملی در نشست صمیمانه معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با پرفسور فضل الله رضا با اشاره به خدمات ارزنده وی در حوزه الکترونیک و مخابرات، افزود: وی از فارغ التحصیلان اولین دوره پذیرش دانشجو در دانشکده فنی دانشگاه تهران است که علاوه بر حوزه فنی و مهندسی منشا خدماتی در حوزه زبان و ادب فارسی است.
معاون بین الملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه این معاونت از 6 سال قبل تشکیل شده است، اظهار داشت: هدف این معاونت سامان دادن به امور پژوهشی در راستای بهره وری کشور است از این رو هر جا که تولید دانش و فناوری دارد، معاونت علمی نیز برای هدایت آن در جهت رفع نیازهای کشور حضور دارد.
وی رویکرد این معاونت را در زمینه هدایت طرحهای پژوهشی را نظام ملی نوآوری ذکر کرد و ادامه داد: در این نظام کلیه نقش آفرینان حوزه علم و فناوری در تعامل با یکدیگر میشوند به گونهای که علاوه بر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت، امور خارجه، سازمان استاندارد و هلال احمر را نیز شامل میشود.
سالار آملی تجاری سازی محصولات دانش بنیان را از دیگر برنامههای این معاونت نام برد و یادآور شد: در این راستا اقدام به اجرای طرحهای کلان ملی شده ضمن آنکه برای توسعه فناوریهای نوین و پیشرفته ستادهای توسعه در حوزههایی چون نانو فناوری، بیوتکنولوژِی، میکروالکترونیک و سلولهای بنیادی شده است.
وی با اشاره به میزان صادرات محصولات دانش بنیان اضافه کرد: در سال 1391 میزان صادارت کالاهای دانش بنیان 90 میلیون دلار بوده است که از این لحاظ پس از کشورهای ترکیه و رژیم اشغالگر قدس قرار داریم.
سالار آملی به بیان تلاشهای این معاونت برای توسعه دیپلماسی فناوری پرداخت و گفت: در سال گذشته برنده جایزه نوبل به کشور دعوت شد و در سال جاری نیز تلاشهای بیشتری در این زمینه صورت گرفته است و در این زمینه افرادی مانند شما میتواند در توسعه دیپلماسی علمی موثر باشند.
معاون بین الملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برقراری ارتباط با ایرانیان مقیم خارج را از اولویتهای این نهاد ذکر کرد واظهار داشت: فردا دوشنبه جلسهای در این زمینه برگزار خواهد شد ضمن آنکه برای ساماندهی ارتباط با این افراد ستادی راه اندازی شده است.
وی با اشاره به فعالیت بنیاد ملی نخبگان به عنوان یکی از نهادهای زیر مجموعه معاونت علمی یادآور شد: شناسایی استعدادهای برتر و پرورش آنها از ماموریتهای اصلی بنیاد ملی نخبگان است و در حال حاضر 11 هزار استعداد برتر در کشور شناسایی شده است.
نظر شما